A Teremről 

A mi termünk egy boulder terem, ez azt jelenti, hogy nem köteles biztosítással mászol, hanem az egész termet vastag szivacs borítja, amire biztonságosan tudsz esni. A Boulderről itt olvashatsz. 

A relatív alacsony magasságban történő mászás változatos fogáskombinációkkal különböző dőlésszögű falakon a legnépszerűbb formája a falmászásnak és egyben a legegyszerűbb is. Lényegében egy mászócipő és egy magnéziával megtöltött kis zsákon kívül (amit a derekadra teszel) nincs is másra szükséged ellentétben a köteles mászással, ahol karabinerek, beülő, biztosító eszköz is kell, és akkor még az elől mászásról nem is beszéltünk, ahol saját kötél és köztesek is kellenek. 

A bolulderezés egy igen kemény mozgásforma, saját súllyal edzel teljesen változatos fogásokon oldasz meg izgalmas feladatokat. Nincs két egyforma edzés és két egyforma út vagy cél, amit el kell, hogy érj.  Kreatív, szabad mozgás, nincs monotonítás. 

A Felszerelésről

Ha mászni jössz hozzánk, akkor kényelmes laza ruhában gyere. Célszerű váltócipőt is hoznod, bár tudsz bérelni mászócipőt 350 Ft-ért, ám nem mindig van szabad cipő. A váltócipőd passzoljon jól a lábadhoz, nem baj, ha kicsit szorít, de ne legyen kényelmetlen. Ne futócipő legyen, hisz ott szélesebb a talp rész, mint a talpad és így nem fogsz tudni rendesen mászni benne, mert nem lesz a lábad a fogásokon csak a cipőnek a túllóg része… Kell még a magnézia, amit tudsz nálunk kérni. 

Ennyi az egész! Gyere és mássz!

Falmászó edzés árak

Egy edző segítségét veszed igénybe, aki 1 órán keresztül dolgozik veled (1-5 fő) és megtanítja neked a mászás rejtelmeit. Segít és fejleszt téged. Belevisz a kihívásokba és segít legyőzni a korlátaidat, hogy egyre erősebb és ügyesebb legyél. Ehhez bejelentkezés szükséges előre egyeztetett időpontban.

 

Tovább

Falmászáshoz árlista

A másik lehetőség, hogy önállóan jössz el falat mászni, ilyenkor nyitva tartási időben bármikor jöhetsz. A falmester segít neked megismerni a szabályokat és az alap dolgokat, a többit rád bízzuk. Fontos, hogy hozz magaddal váltócipőt, olyat, ami jól passzol a lábadhoz. Cipőt egyébként nálunk is tudsz bérelni, de jó ha van nálad saját.

 

Tovább

Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod a Falmászást:

A Falmászás Extrém Sportnak számít jelenleg, ezért a TB nem támogatja az itt szerzett sérüléseket. A sérülések száma egyébként egy átlag sport alatt van, mivel statikus mozgásról van szó. Mászótermünkben az Óvodás korosztálytól kezdve az idős felnőttekig minden generáció megtalálható. Bátran kijelenthetjük, hogy teljesen biztonságos. 

Viszont a törvényi előírásoknak meg kell felelnünk, ezért minden ember, aki először jár Magyarország területén Falmászóteremben, egy nyilatkozatot kell kitöltenie, amiben igazolja, hogy tudomásul vette a sportban rejlő veszélyeket és saját felelősségére mászik.  Ezt a Mászótermünkben is ki lehet tölteni, de gyorsítja a folyamatot, ha itt online kitöltöd. A Teremben megkapjuk róla az értesítést így ott már ezzel külön nem kell foglalkoznod, egyből mászhatsz! Ezt termenként 1x kell csak kitöltened.

A nyilatkozatot erre a Linkre kattintva tudod elolvasni és Kitölteni! 

Köszönjük! Találkozunk a Teremben!